G-XC551JKXZR

Selected Projects ↓

Selected Projects ↓

13 Church Street 

Café-bar, skateshop and workspace

325m2



A hemmed-in site in Cardiff city centre, neglected but storied, now renovated to make a shared home for Bacareto and Cardiff Skateboard Club. From a narrow shopfront the building gradually opens up through a bar, kitchen and shop to a new dining room/screening space and outdoor terrace tucked amongst rooftops at the back.

Designed in collaboration with Melissa Appleton
Photography: Polly Thomas

Dames Road

Home and music studio

162m2



A former church hall in London reinhabited as a home and studio for two musicians. The grandiose front is retained, repaired and surrounded with planting like a landscape folly. Inside, a single new volume houses a recording studio below and bedroom above, leaving a bright double-height kitchen and mezzanine space looking onto a patio garden. 

Peak

Arts centre

34m2



A communal kitchen and pottery room for arts organisation Peak Cymru at the Old School, Crickhowell. As the first step in a wider renewal, an existing annex was refurbished and opened up to make new internal connections and activate an underused rear yard. Kitchen joinery was devised as a set of free-standing furniture pieces, open to future adaptation, instead of the typical ‘fitted’ kitchen.

Joinery: Eifion Porter
Photography: Siôn Marshall Waters, Louise Hobson

ESL Studio 1

Esports TV Studio

535m2



Repurposing of a storage warehouse in the Midlands to create a national base for ESL, a leading esports producer. The main volume was turned into a fully-equipped production facility for live online broadcasting and serves as the UK’s first dedicated space for live gaming events. A rare ‘sui generis’ planning permission was secured for this new type of venue, outside of established planning definitions.

Reichenberger Strasse

Label base and recording studio

114m2



Adaptation of a former workshop on the first floor of a Berlin courtyard block to make a home for an independent music label. Two compact production suites sit behind a large, flexible lounge area used for working, meeting, songwriting and performance. Around this runs a backdrop of heavy curtains that expand and contract as needed, allowing users to fine tune the acoustics of the space.

© Niall Gallacher 2021